Expeditie African Dream Lamu
13 oktober 2015
Show all

Expeditie In De Voetsporen Van Boeddha

Reis & Foto Expeditie ‘In De Voetsporen Van Boeddha’:

Reisomschrijving:

Deze onvergetelijke foto expeditie brengt je langs alle prachtige plekken waarlangs Boeddha zijn reis tot verlichting heeft gemaakt!

Periode:

September 2016

Aanmelding:

NOG ENKELE PLAATSEN BESCHIKBAAR!

info@reiseninfo.nl

Reis Boeken

Meer info:

We reizen 10 dagen door India; ‘het land van Boeddha – Prins Siddharta Gautama’  Voor deze geweldige foto expeditie reizen we af naar India. Een van de meest mooie landen om op een andere manier te leren fotograferen. De verscheidenheid in cultuur, kleuren en mensen is onovertroffelijk. Veel aandacht deze fotoreis voor het kijken naar en fotograferen van dit bijzondere land. Vanzelfsprekend verblijven we in goede accomodaties en zal er ook veel aandacht worden besteed aan culinair India.

voetsporen boeddhaWij volgen de belangrijkste pelgrimsroute in Azie, het pad dat Buddha zelf wees, die tussen 400 en 700 na Chr. op schrift gesteld door Faxian en Xuanzang, twee Chinese monniken tot aan de plek waar Buddha uiteindelijk verlichting vond onder de heilige boom. Na vele eeuwen vergetelheid heeft Maarten Olthof hun verslagen opgediept, de route gereconstrueerd en zelf gelopen. Over deze memorabele reis heeft Maarten een prachtig, 450 pagina’s dik boek geschreven. Wij zijn er dan ook erg trots op dat Maarten Olthof onze gids zal zijn tijdens deze fotoreis.

Buddha gaf op zijn sterfbed zijn volgelingen de raad een bezoek te brengen aan vier plaatsen: Lumbini, Bodhgaya, Sarnath en Kushinagar. Talloze hebben deze pelgrimsroute afgelegd – totdat omstreeks 1200 na Chr. het boeddhisme voor een groot gedeelte uit India verdween en het pad in vergetelheid raakte.

Voorafgaande aan deze fotoreis ontvang je het boek In de voetspoor van Buddha van Maarten Olthof van ons om je al helemaal in te lezen. Een fotoreis die al je verwachtingen zal overtreffen. We gaan deze fotoreis maken met een kleine groep enthousiaste mensen, dus wacht niet te lang met inschrijven.